مقادير العجبنة **
3ونص كوب دقيق
نص كوب زيت
علبه زبادي
2بيضه ( حطيت بيضه ومن التانيه ضربتها وخدت حبة منه لدهن الوجه وباقي البيضه حطيته)
ربع كوب سكر
ربع كوب حليب دافي أو ماء
معلقه كبيره خميره فوريه او(صابع خميره بيره)
ذرة ملح
الطريقه
حطيت الخميره الفوريه في اللبن الدافي أو الماء ومعاهم السكر وسبتهم علي جنب
حطيت الزيت عالدقيق وقلبتهم مع بعض كويس بايدي وبعدين حطيت البيض وبرضه عجبنتهم وبعدين ضفت علبة الزبادي وبعدين الخميره اللي عليها السيد كر والماء او اللبن مش بتفرق وعجنت لحد مالعجبنة لمت وبقت مش بتلزق في الايد ولوحسيتي انها لسه محتاجه سائل حطي زبادي اولبن لانه طبعا انتو عارفين ان انواع الدقيق بتختلف المهم ان هتكون العجينه مبتلزقش في الايد واتلمت بقت حته واحده تسبيها في مكان دافي لحد ماتخمر وتتضاعف
بعد كده تقطعي العجينة وتشكليه زي ماتحبي وبرضه احشها زي ماتحبي ممكن بسطرمه وجبنة شيدر او جبنة بس او زي مانا عملته لحمة وكبده وتسبيهم تاني يخمرو وبعدين تتدهني الوش بصفار البيض الي هنضفله حبة لبن صغيرين و وتحطيهم في فرن متوسط الحراره مش بتكمل عشر دقايق وتستوي